Mindfulnessyoga & Yoga på jobbet

NYTT FOKUS kommer ut till ert företag. Vanligt är att kunder bokar upp sig för 10 ggr á 1 timme men det kan anpassas efter önskemål. Vi brukar yoga i en konferenslokal eller om det finns någon form av idrottslokal.

Alt 1) Mindfulnessyoga – enklare yogaövningar som passar alla med extra fokus på närvaro. Mindfulnessyogan passar alla.

Alt 2) Yoga baserad på hatha yoga som är lite mer fysiskt krävande än mindfulnessyogan.

12 step chair surya namaskarYoga är bra t.ex. när man har problem med:

• spänningar i rygg/axlar/nacke
• stress
• att fokusera
• att prioritera och säga nej
• sömnen
• att man tar in andra människors energi

Yoga är inte bara fysisk träning utan även till stor del mental träning. Yoga är inte bara en tillfällig endorfin-kick som gör att det känns skönt för stunden, yoga är ett utmärkt verktyg för att stärka förmågan att leda sig själv. Förmågan att fokusera, fatta beslut, behålla lugnet, vara uthållig och även att kunna hantera de snabba förändringar som ofta ingår i dagens organisationer brukar ofta förstärkas med kontinuerligt utövande.

Yoga räknas som friskvård och NYTT FOKUS finns med som friskvårdsleverantör i Benify.
NYTT FOKUS finns även med i FaR-databasen dvs. som leverantör vid Fysisk Aktivitet på Recept som läkare och vårdpersonal kan skriva ut inom Region Skåne.

V.v. kontakta eva-lotta@nyttfokus.se för offert.

Vad några yogakunder sagt

”Yoga är för mig ett sätt att fokusera, kunna samla tankarna och komma bättre i kontakt med mig själv. Genom yogan kan jag finna den närvaro som krävs av mig i mitt arbete. Det hjälper mig se klart på tillvaron i allt det brus av information som jag har att ta ställning till i mitt liv”  Annika Ahlgren, VP and Operations Manager Scandvision

”Jag kan intyga att yogan har gett mig möjlighet att hitta mer energi, större koncentration och ett inre lugn. Allt har gett bättre ledarskap, mer affärer och utvecklat entreprenörskap.” Ingela Engman, VD Felestad Trading AB 

Feedback från Findus:
”Stressnivån har helt klart sjunkit.”
”Känner mig mer harmonisk.”
”Har blivit bättre på att hantera den dagliga stressen!”
”Fått ett stort inre lugn, uttänjda muskler och harmoni inombords.”
”Känner mig mycket avslappnad när jag går ifrån passet.”
”Har blivit medveten om vilket lugn det kan ge av att bara koncentrera sig på att låta kroppen andas”.
”Man får en kick genom att ”samla ihop tankarna” inför dagens arbete.”
”Får inte lika lätt ont i axlar och rygg när jag sitter en hel dag framför datorn.”
”Lagom blandning av stilla, meditativa övningar och fysiska rörelser”.

Yoga på konferensen

Det går också bra att boka NYTT FOKUS till en konferens där man utöver ett yogapass även med fördel kan inkludera föreläsning om vad yoga är, bakgrund och vilka effekter man kan få av olika övningar.

Forskning och yoga

Forskningen på yoga och meditation har idag accelererat enormt såväl nationellt som internationellt. En bidragande orsak till detta kan vara att vi har en ohälsoproblematik som den etablerade hälso- och sjukvården har allt svårare att hantera. Det är därför många intressenter i samhället som välkomnar nya och kostnadseffektiva metoder för att komma till rätta med denna problematik.

Aktuell forskning på yoga och meditation visar tydliga och mätbara resultat vid många av vår tids stressrelaterade besvär såsom bland annat nack- och ryggproblem, huvudvärk, depression, oro, viktproblem, sömnsvårigheter. Mer om yoga och forskning här: http://www.nlm.nih.gov/

Yogakurser/workshops/retreater för privatpersoner, se www.eva-lotta.nu