OM

Jag heter Eva-Lotta Runfors och kommer från Skåne där jag bott och arbetat en stor del av mitt liv.

I mitt företag NYTT FOKUS som jag drivit på heltid sedan 2006 erbjuder jag Mindfulness och Mentorcoaching i självledarskapet/ledarskapet till företag och offentliga organisationer. Jag har levererat en mängd olika kurser, workshopar, föreläsningar och mentorcoaching program till ledare och medarbetare i många olika organisationer, främst IKEA och Arbetsförmedlingen med mycket goda resultat.
Jag erbjuder även yoga i form av kurser, workshopar och retreater (har flera tusen timmars erfarenhet av detta).

Mitt arbete ser jag inte bara som mitt jobb, det är min hobby och stora passion i livet.

Mina 20 första yrkesverksamma år arbetade jag inom IT-branschen främst som IT-konsult på en mängd olika företag som systemutvecklare och projektledare. Det jag fick med mig härifrån är förmågan att leverera projekt tillsammans med andra människor med kvalitet, struktur, driv och att arbeta målorienterat med kunden i fokus. Det jag dock saknade i mitt arbete var att kunna använda min kreativitet, att ha större variation och att driva och skapa med fria händer.

Som människa är jag nyfiken och öppen av naturen och har genom livet ofta ställt många frågor till människor i olika sammanhang. I slutet av min IT-karriär dök det allt oftare upp existentiella frågeställningar inom mig. “Är detta meningen med livet?”, “Vad är viktigt?” “Hur vill jag egentligen leva mitt liv?”, “Vad är jag bra på, egentligen?” och “Vad tycker jag om att göra, vad känns meningsfullt, innerst inne?”. Åren gick men jag fick inga svar på mina frågor.

En dag sa min dotters danskompis mamma på en dansuppvisning i Lund till mig, “Eva-Lotta, du måste prova yoga hos Daniel Strausser i Malmö!”. Sagt och gjort, det fick bli så. Året var 2004. Detta kom till att bli en vändpunkt för mig i mitt liv. Här hittade jag vad jag sökte. Daniel hade främst studerat yoga hos en genuin yogi i Himalaya i Indien som initierade honom i de esoteriska och djupare aspekterna av hatha yoga.

Så en dag, den 10 mars 2004, efter två månaders dagligt yogapraktiserande hemma och i den stillsamma lokalen i centrala Malmö med en svag doft av Indien stannade äntligen tankebruset av och mitt sinne blev stilla för en stund. Jag fick klarhet i frågeställningarna och en djup insikt, en vision, kom till mig. Och en stark magkänsla uppmanade mig att följa visionen, det kändes i hela kroppen att detta var rätt för mig.
Så jag satte mig och skrev ner min vision, mina långsiktiga mål, vad jag hade lärt mig av mina tidigare erfarenheter och vilka personliga styrkor och kompetenser jag hade.

Mitt långsiktiga mål på två år som jag satte upp den där marsdagen 2004 blev sedermera förverkligat! I visionen såg nämligen jag embryot till mitt företag, NYTT FOKUS. På vägen mot målet ägnade jag mig dagligen åt yoga och meditation (vilket jag fortsatt göra sedan dess) och jag insåg vilket enormt kraftfullt ledarskapsverktyg detta är. Med ett lugnt och klart sinne blir det lättare att sätta bra mål, prioritera rätt, fatta bra beslut, leda andra människor, upprätthålla balansen, få tillgång till en oändlig kreativitetsbank och inte minst, kultivera fokus, inre styrka, tillit och mod. Min självkännedom ökar kontinuerligt och det allra viktigaste av allt; jag känner att jag får ett stort stöd till att följa min inre kompass dvs. det som känns sant för mig. Sen att också hälsan förbättras är en bonus.

Genom mina erfarenheter av eget dagligt utövande av yoga och meditation, att applicera detta i mitt liv och mitt ledarskap samt att driva företag i kombination av att regelbundet kompetensutveckla mig genom en mängd olika utbildningar inom coachning, mindfulness och yoga har jag tagit fram ett koncept som jag idag arbetar med i mitt företag. För att hämta inspiration åker jag regelbundet på meditationsretreater runt om i världen med olika meditationslärare. Den största läraren av de alla, upplever jag ödmjukt, är dock livet i sig självt och alla människor jag möter på olika sätt.
Jag har gått igenom många med- och motgångar av olika slag som jag gärna delar med mig av.