Mindfulness i självledarskapet – workshop

För företag som vågar tänka nytt och vill trimma förmågan hos sina medarbetare vad gäller att:

 • fokusera
 • vara mer tydlig i kommunikationen
 • hantera stress
 • fatta bra beslut
 • samarbeta

“The main business case for mindfulness is that if you’re fully present on the job, you will be more effective as a leader, you will make better decisions and you will work better with other people. Mindfulness keeps me focused on what’s important.” William George, styrelseledamot i Goldman Sachs och f.d. VD Medtronic om mindfulness kopplat till ledarskapet: William skriver numera artiklar för Harvard Business Review.

Workshopen är upplevelsebaserad och innehåller:

 • Kort introduktion till vad Mindfulness är
 • Sköna prova-på-övningar för sinne och kropp (behöver ej byta om)
 • En möjlighet att reflektera över sig själv och sina tankar/förhållningssätt kopplat till ledarskapet
 • Coachande övningar (fungerar bäst vid grupper m färre än 20 deltagare)
 • NYTT FOKUS personliga erfarenheter av Mindfulness i ledarskapet
 • Info om vad forskningsresultat säger

Workshopen skräddarsys efter era behov. Omfattning: 2 timmar till heldag.

Jag kommer ut på plats till er på företaget eller om ni vill komma bort från arbetsplatsen kan jag hjälpa er hitta alternativa lokaler. Ett alternativt upplägg är att kombinera workshopen med yogaövningar.

V.v kontakta eva-lotta@nyttfokus.se för offert.

Ex feedback från våra kunder
”Fått mycket inspiration, insikter och kunskap kring mindfulness samt ”vardagsverktyg” som jag ser framemot att arbeta med för att själv må bra i livet och för att kunna stötta andra.”
”Fick min största förväntan uppfylld; verktyg och motivation att träna mindfulness/meditation”

”Fått bättre förståelse av vad mindfulness är samt insikt om vad det kan ge mig.”

Fördelar med Mindfulness

Citat från TV4 om Mindfulness ”De som tycker att Mindfulness är flummigt kan slänga sig i väggen!” Åsa Nilsonne psykiater, författare, professor i medicinsk psykologi vid Karolinska Institutet. Åsa syftar på all den forskning som finns idag om Mindfulness som visar på olika effekter på vår hjärna.
Se programmet här http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=1219025

Vår alltmer bristande förmåga att fokusera, att vara närvarande som kan uppstå med all multi-tasking som finns i vårt samhälle idag skapar stor ineffektivitet.

Visste du att enligt Microsofts mätningar tar det 15 min för medarbetare att återgå till en mer kvalificerad arbetsuppgift (t.ex. att skriva en rapport) efter det att de svarat på ett mail eller sms. Och att forskare i USA har kommit fram till att 28% av arbetstiden ägnades åt avbrott och pauser av olika slag innan man återvänder till sina huvuduppgifter.
Kostnader i USA för avbrott i uppmärksamheten på arbetet : 650 miljarder dollar/år

Det finns många fördelar med att regelbundet utöva mindfulness.
Forskning visar att aktivitet förflyttas från höger främre pannlob i hjärnan till vänster där förmågan att känna lycka, kärlek, glädje, och tacksamhet finns. När man har mycket aktivitet i höger pannlob är det hög sannolikhet att känna ångest eller depression.

Sömnen blir också bättre. Visste du att svenskar sover sämst i Europa? Och att sömnproblemen har fördubblats på 10 år? Att för ungdomar 16-25 har sömnproblemen fyrdubblats på 10 år?